Suriname krijgt lening van de IDB

Suriname heeft 18 miljoen dollar ontvangen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het gaat om het eerste deel van een lening van 30 miljoen dollar voor de hervorming van de agrarische en handelssector.

Om het resterende bedrag te kunnen krijgen, moet eerst het systeem van import- en exportvergunningen worden afgeschaft. Het ministerie van Financiën in Paramaribo hoopt dat het restant van de lening dit jaar nog wordt overgemaakt. De Surinaamse regering heeft nog een leningsaanvraag voor 50 miljoen dollar lopen voor de hervorming van de financiële sector.

De lening van 30 miljoen dollar wordt beschikbaar gesteld als betalingsbalanssteun. Het geld moet na een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar in twintig jaar worden terugbetaald tegen een rente van ruim 3,4 procent. (ANP)