Selectie: Radio

Spijkers met Koppen. Live vanuit café Florin en Firkin in Utrecht met onder andere minister Klaas de Vries van Sociale Zaken, Bokser Don Diego Poeder, dichter/schrijver Karel ten Haaf (in Nederland is zijn werk literatuur, maar in Mongolië pornografie, aldus de makers van het programma) en aandacht voor de palingen in Volendam (verdienen zijn bescherming?) Radio 2, 12.00-14.00u.

Griekse muziek. Waarom raken zoveel mensen in de ban de Griekse muziek als zij daarmee aanraking komen? In deel 5 een gesprek met Michiel Koperdraat, een muzikant die zich geheel op Griekse muziek heeft toegelegd. radio 5, 15.02-15-30u.

Faros. Cultuur- en wetenschapsmagazine. Vandaag over kanker en gentherapie, malariamuggen en een gesprek met historicus Henk van Nierop, over terreur en opstand tijdens de tachtigjarige oorlog, naar aanleiding van een boek van hem over de opstand in het Noorderkwartier. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Kunst- en cultuurprogramma, met een reportage over Henk Tjon en zijn Surinaamse Doe Theater, een radioverhaal met een telefonische zoektocht naar geluk en een item over Het Schrijverspodium, dat dramaturgen aanmoedigt Nederlands toneel te ontwikkelen. Radio 5, 17.02-18.00.

Volgspot. Een optreden van de cabaretgroep De Vliegende Panters. Verder optredens van de groep Louisiana Rock, een Nederlandse Zydeco-groep die volgend jaar zijn tienjarig bestaan viert en de Nederlandse zanger J.W. Roy. Ook een optreden van Esma, die de koningin van de Macedonische zigeunermuziek wordt genoemd. Radio 2, 22.00-24.00u.