Indiase premier zal stemming overleven

De Indiase premier Atal Behari Vajpayee lijkt er vandaag opnieuw in te slagen zijn door de nationalistische hindoepartij BJP gedomineerde regering in het zadel te houden.

De regering belandde eerder deze week in een crisis nadat een belangrijke partner uit de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu, de AIADMK onder leiding van de voormalige filmster Jayaram Jayalalitha, uit de coalitie stapte. Daarop drong de Indiase president KR Narayanan aan op het houden van een vertrouwensstemming in het parlement om te zien of de regering-Vajpayee nog wel over voldoende steun beschikt. Aan de vooravond van die cruciale stemming, die vandaag plaats vindt, bleek de BJP er in te zijn geslaagd twee regionale partijen die al eerder uit de coalitie waren gestapt, over te halen zich opnieuw aan te sluiten. Volgens de laatste berekeningen zal de regering de vertrouwensstemming nu met de hakken over de sloot overleven. (Reuters)