Gesprek Sierra Leone

Een rechtbank in het door burgeroorlog geteisterde Sierra Leone heeft gisteren ingestemd met de tijdelijke vrijlating van rebellenleider Foday Sankoh. De bedoeling is dat Sankoh, tegen wie in oktober vorig jaar de doodstraf werd uitgesproken, binnen drie dagen naar Togo gaat om met zijn aanhangers te overleggen over vredesbesprekingen met de regering van Sierra Leona.

Nadat eenheden van Sankoh's rebellenbeweging, het Revolutionaire Verenigd Front, afgelopen januari bezit namen van het centrum van Freetown en daar een ware slachting aanrichten, dreef de door Nigeria geleide West-Afrikaanse vredesmacht ECOMOG de rebellen uit de hoofdstad. Tot dusver weigeren de rebellen te praten over het neerleggen van de wapens. Waarnemers zijn sceptisch over de kansen op een akkoord. (Reuters)