Docententekort

Dat mijn vak `onderwijs geven' niet meer zoveel voorstelt, was me al jaren duidelijk door alle `activiteiten' van Den Haag en Zoetermeer. Dat Den Haag en Zoetermeer al heel vaak en heel lang achter voorspelde docententekorten aanhollen, was me ook heel duidelijk. Maar dat Den Haag en Zoetermeer (wakker geworden?) nu onafgestudeerden voor de klas zetten, teneinde het voorspelde docententekort weg te werken tart alles en maakt me helemaal duidelijk, dat het vak niets voorstelt, want kennelijk kan een niet-afgestudeerde het werk doen, waarvoor wij een diploma behoefden. En, nog veel erger, wat mag de leerling van nu nog van ons onderwijs verwachten? Wat valt er nog te leren van iemand, die nog niet – zoals op mijn eerste onderwijsgraad stond – de akte van bekwaamheid tot het geven van onderwijs in [...] bezit.

    • Oud-Docent Duits
    • Drs Magda T.T. Bolt