Wynette uit graf

De stoffelijke resten van de Amerikaanse coutryzangeres Tammy Wynette zijn woensdag uit een graf in Nashville gehaald voor onderzoek.. Tina Jones, Georgette Smith en Jackie Daly, drie van Wynettes vier dochters, willen haar precieze doodsoorzaak laten vaststellen. De zangeres, die met onder meer met Stand By Your Man en D.I.V.O.R.C.E. vele hits had, stierf op 6 april 1998 op 55-jarige leeftijd aan wat op het overlijdenscertificaat `een bloedstolling in de longen' heette.

Een autopsie moet nu uitwijzen of Wynettes dood door beter medisch toezicht voorkomen had kunnen worden. De drie dochters zijn een rechtszaak begonnen tegen Wynette's vijfde en laatste echtgenoot, George Richey, en tegen de dokter Wallis Marsh wegens `verwaarlozing met dodelijke gevolgen'. Volgens de dochters hielden Marsh en Richey Wynette's niet goed genoeg in de gaten.

Wynette werd haar hele leven geplaagd door problemen met haar gezondheid en slikte een uitgebreid assortiment aan pijnstillers. De drie dochters zijn van mening dat Richey heeft nagelaten medische hulp te zoeken op een moment dat dat volgens haar doktor noodzakelijk was. Zij eisen nu een schadevergoeding van 100 miljoen gulden van hem. De uitslag van autopsie zal over vier tot zes weken bekend zijn. (AP)