Wereldbank hervat leningen aan Rusland

De Wereldbank heeft besloten de kredietverlening aan Rusland te hervatten. Het land kan binnenkort rekenen op een lening van 2,3 miljard dollar (4,7 miljard gulden), zo heeft directeur James Wolfensohn van de bank gisteren in Moskou gezegd. De lening, die een looptijd van twee jaar heeft, wordt vrijgegeven als het Internationaal Monetair Fonds (IMF) definitief heeft ingestemd met het economische programma van Rusland. Kortgeleden werd in principe al overeenstemming bereikt, maar de details moeten nog worden geregeld. In augustus, toen de koers van de roebel in een vrije val raakte, bevroor de Wereldbank haar hulp aan Rusland, samen met het IMF. Wolfensohn zei gisteren ook dat Rusland ook kan rekenen op een extra lening van Japan ter waarde van 1 miljard dollar. (ANP)