Topambtenaar Smit verlaat ministerie

Top-ambtenaar René Smit heeft ontslag genomen als directeur-generaal voor Openbare Orde en Veiligheid op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Smit ruilt zijn baan in voor het voorzitterschap van het college van bestuur van het Albert Schweitzer-ziekenhuis in Dordrecht. Dit heeft hij vandaag bekendgemaakt. Het vertrek van Smit heeft volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken niets te maken met de fouten die zijn gemaakt bij de onderhandelingen over de politie-CAO van 16 januari. Daarin zegden de vertegenwoordigers van Binnenlandse Zaken per ongeluk een loonsverhoging toe van zes procent voor bijna de helft van alle agenten. De fout onstond doordat de onderhandelaars van verschillende cijfers uitgingen. Bronnen op het ministerie melden dat minister Peper ,,een Barbertje zoekt dat moet hangen'' wegens de `rekenfout'.