Stellingen

SCHEIDING 1 – De Amerikaanse tennisser Andre Agassi zei zaterdag in Hongkong, waar hij een deelnam aan een tennistournooi, dat zijn huwelijk met de Amerikaanse filmactrice Brooke Shields voorbij was. Agassi en Shields trouwden in 1997 met elkaar. Na zijn huwelijk kelderde Agassi op de hitlijst van de beste tennissers, doordat hij onder meer dikker en dus langzamer werd. Eind 1998 begon de voormalige nummer 1 van de hitlijst aan een comeback, die hem tot zijn huidige twaalfde plaats bracht.

,,We hebben scheiding aangevraagd en zijn gescheiden'', zei Agassi in Hongkong.

SCHEIDING 2 – Nog korter dan het huwelijk van Shields en Agassi duurde het dat van de Britten Carla Germaine (23) en Greg Cordell (28). Het stel, een fotomodel en een ex-bankbediende, trouwde in januari. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op hun trouwdag op het altaar van de kerk waar het huwelijk werd voltrokken. Ze waren de winnaars van een `blind-huwelijk'-wedstrijd van een radiostation in Birmingham. Uit velen waren ze uitverkoren om te trouwen door een groep huwelijksmakelaars en astrologen, die van mening waren dat zij van alle deelnemers het best bij elkaar pasten. Een gouden huwelijk was hun beloofd.

Onderdeel van de blinde-huwelijksprijs was een reis van twee weken naar de Bahama's en het gebruik van een dure auto en flat gedurende een jaar. Maar zolang hebben ze het niet met elkaar uitgehouden. In een verklaring lieten ze weten dat ze ,,niet langer als een getrouwd stel leven.'' Wel lieten ze weten dat ze ,,goede vrienden blijven en geen spijt hebben.'' Als oorzaak van hun scheiding gaven ze de ,,ondraaglijke druk op hen door de overweldigende belangstelling van de pers.''

KWAAD – The Artist Formerly Known As Cat Stevens (TAFKACS) beweert dat hij is beroofd door Macedonische grenswachten. TAFKACS, die sinds zijn bekering tot de islam, Yusuf Islam heet, wilde door Macedonië naar Albanië reizen om daar hulp te bieden aan de vluchtelingen. Maar hij moest de 60.000 gulden, die hij voor dit doel wilden aanwenden, inleveren bij de Macedonische douane. ,,We zijn absoluut kwaad'', zei Islam, die in de jaren zeventig hits had met `Wild World' en `Morning Has Broken'.

KLEINER – De Amerikaanse actrice Pamela Anderson heeft vorige week de implantaten uit haar borsten laten verwijderen. ,,Het is iets dat ik al heel lang wilde doen en ik ben erg blij met mijn beslissing'', liet Anderson haar woordvoerster mevrouw Leslie gisteren zeggen in een verklaring. Mevrouw Leslie zei nadrukkelijk dat de reden voor de operatie niet was dat Pamela Anderson moeilijkheden had met de al geruime tijd geleden aangebrachte borstvergrotingen die naast haar ronde gezicht, volle lippen en geblondeerde haar ervoor hebben gezorgd dat zij de meest gefotografeerde vrouw van de jaren negentig werd. Anderson is overigens ook het populairste onderwerp op het internet, zo schreef het Amerikaanse dagblad The Wall Street Journal woensdag. De naam en het voorkomen van Pamela Anderson zijn op een of andere manier verbonden aan 145.000 sites op het internet. Net als aan de porno-film van haar en haar ex-man Tommy Lee, die op illegale wijze uitgroeide tot de meest verkochte home movie aller tijden, verdient Anderson weinig aan haar aanwezigheid op het internet.

Mevrouw Leslie zei ook nog dat Anderson niet geloofde dat haar borstverkleiningen haar loopbaan zullen schaden. ,,Als dat het geval was, zou ze het niet hebben gedaan'', aldus mevrouw Leslie.

Samenstelling Bernard Hulsman