Paling is veilig in Artis

In het aquarium van de Amsterdamse dierentuin ontdekte onze correspondent in Artis een bedreigde Nederlandse diersoort.

De verslaggeefster van Artis gaat vandaag naar de paling omdat er in Nederland te veel paling wordt gevangen en nu is er een verbod op `palingvisvangst'. Dus dacht ze: is er in Artis eigenlijk een paling; en ja hoor. Het zijn er zelfs drie! ,,O o, mijn vriendjes en vriendinnetjes zijn allemaal weggevist'', denkt de paling in Artis, ,,O, eh, sorry, ik met mijn stomme kop zwem ook nog tegen een andere vis op en o, ik heb hier van die fijne buizen om in te kruipen en zelfs vriendjes, iedereen kijkt naar mij vanwege mijn lange staart terwijl Micha (die nog een veel mooiere staart heeft) nu wordt opgegeten.'' Nu begint een andere paling te denken (een gemene). ,,Ik sta hier lekker tegen een muur aangeleund.'' Hij staat letterlijk op zijn staart tegen de muur net als een mens zou doen als hij een staart had en geen benen. ,,En alle andere palingen worden lekker weggevist haha, wat zijn de vissers toch mijn vrienden.'' Maar de andere twee barsten in huilen uit.

    • Laura van Zuylen