Ergernis aandeelhouders Wolters Kluwer

Grote ergernis heerste gisteren op de aandeelhoudersvergadering van Wolters Kluwer. De een ergerde zich aan de afzwaaiende bestuursvoorzitter C. Brakel, de ander aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die zich op haar beurt weer stoorde aan de presentatie die in het Engels plaatsvond. De pers werd niet tot de vergadering toegelaten. ,,Het is een slechte zaak dat de pers niet aanwezig mag zijn'', meent W. van Nieulande van de VEB. ,,Enerzijds naar de aandeelhouders toe die niet aanwezig konden zijn'', valt VEB-voorman P. de Vries zijn collega bij. ,,En ten tweede maakt de pers onderdeel uit van de transparantie binnen een onderneming.'' Het besluit van Brakel, die lid is geweest van de commissie-Corporate Governance, verdient volgens hem geen schoonheidsprijs. (ANP)