Waar zit de winst?

Belvilla haalt het grootste deel van zijn omzet uit de verhuur en reservering van de vakantiewoningen. Ze brengen 25 tot 45 gulden reserveringsgeld in rekening en gooien gemiddeld 23 procent op de huurprijs die de eigenaar van de vakantiewoning in rekening brengt. ,,Een redelijke marge, waarbij de huurder zich niet genaaid voelt, als hij toevallig van de eigenaar het oorspronkelijke bedrag hoort'', zegt Veen.

Verder krijgt Belvilla eenderde van iedere vijftien gulden die naar SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) gaat. Vanaf april volgend jaar verdwijnt deze inkomstenbron, omdat de SGR inmiddels zo rijk is dat ze na een klacht van de Consumentenbond geen geld meer mag vragen.

Tot slot verdient Belvilla aan het afsluiten van reis- en annuleringsverzekeringen. 98 Procent van de klanten sluit een verzekering af. Eenderde van de verzekeringspremie gaat naar Belvilla, goed voor vijf procent van de jaaromzet. De winstmarge, die in de reisbranche rond de twee procent ligt, is bij Belvilla vijf procent.