Vader Seedorf haalt zoons weg bij Ajax-jeugd

Jurgen Seedorf (18) en Chedric Seedorf (15) zijn deze week met onmiddellijke ingang opgestapt bij Ajax. Dit meldt het weekblad Nieuwe Revu. De jongere broers van international Clarence, die uitkwamen in de A1 en B1, zijn vertrokken bij de Amsterdamse club naar aanleiding van een verschil van visie tussen hun vader Johan en hoofd opleidingen Hans Westerhof.

,,De jeugdopleiding van Ajax is verstopt'', aldus vader Seedorf. ,,Er is geen doorstroming. Ik heb hierover vaker signalen afgegeven. Ook Johan Cruijff heeft dat gedaan. Maar er verandert niets. Het gaat niet goed zo. Ik wil het beste voor mijn jongens. Als familie hebben we daarom tot dit vertrek besloten.''

Seedorf hoopt zijn zoons nu onder te brengen bij Real Madrid of Atlético Madrid. ,,Er is serieuze belangstelling daar. We gaan kijken in Madrid. Ik verwacht dat de jongens zich in Spanje wel verder kunnen ontwikkelen en aan spelen kunnen toekomen.'' In Madrid zullen Jurgen en Chedric dan worden herenigd met Clarence. ,,Hij kan zijn broertjes in Madrid begeleiden. Clarence heeft het bij Real nog altijd prima naar zijn zin. Het bestuur is tevreden over hem.''

Hans Westerhof betreurt de gang van zaken rond Jurgen, die gezien zijn leeftijd aan zijn laatste jaar bij de jeugd bezig was, en Chedric Seedorf. ,,Vader Seedorf kent mijn mening en ik wil daar verder niet op ingaan. Maar de gang van zaken vind ik niet correct. Met hun elftallen hadden de jongens nog belangrijke wedstrijden en toernooien moeten spelen. Ze laten nu de spelers en hun trainers in de steek.'' (ANP)