Thuiszitter 4

Ik ben fulltime moeder maar ik voel me wel eens ongemakkelijk omdat ik als hoogopgeleide vrouw ook niet echt het gevoel heb een keuze te hebben tussen werk en ouderschap. Ik heb niet zozeer de behoefte om me af te zetten tegen tweeverdienende ouders, ieder maakt zijn eigen keuze, maar waar ik me vaak over verbaas is dat bij een grote groep kennelijk het verlangen ontbreekt om voor zijn eigen kinderen te zorgen. Ik beschouw het als een luxe (we wonen inderdaad in een net huis) en een voorrecht om alle tijd te hebben voor onze kinderen, om mee te kunnen gaan in hun tijdloze wereld en om het kind in zijn eigen tempo naar onafhankelijkheid te begeleiden. Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis of dat ik afstomp. Iedere dag wordt een beroep gedaan op mijn intellectuele, emotionele en vooral creatieve vaardigheden en ik heb tot nu toe geen baan gehad die mij meer motiveerde dan deze.

Toegegeven, deze baan heeft een wankele status en een slechte financiële beloning, maar ik vind het een prachtbaan die ik voor geen goud (lees: tweede inkomen) had willen missen.