THEATER

Heerlijk Duurt Het Langst Gewetensvolle reconstructie van de debuut-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in charmante jaren-zestig-retro-stijl. Met Jasperina de Jong en Jenny Arean afwisselend in de hoofdrol. 16 april Enschede Twentse Schouwburg, 18, 19 april Amstelveen Cultureel Centrum; 20, 21 april Den Haag Lucent Danstheater; Kerstmis In April Maarten van Roozendaal zingt de blues zoals die zelden wordt gezongen: bizar en weemoedig. 17, 18 april Austerlitz Beauforthuis; Kalm aan en rap een beetje: Herman Finkers met een nieuwe stortvloed aan droogkomische grappen over alles en niets. 16, 17 april Apeldoorn Orpheus, 20 t/m 22 april Zoetermeer Stadstheater; De waker, de slaper & de dromer Youp van 't Hek, grof en poëtisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 16 april Amersfoort De Flint, 20 t/m 22 april Groningen Stadsschouwburg.