OOK DAT NOG

Na tien seizoenen Ook Dat Nog vindt presentator en eindredacteur Aad van den Heuvel (foto) het welletjes. Zondag presenteert hij het humoristische consumentenprogramma voor het laatst, hoewel Ook Dat Nog nog steeds een leuk programma vindt en als adviseur wil blijven meedenken.

,,Als ik vroeger iets over China of Lubbers zei, lag niemand daar wakker van. Met Ook Dat Nog heeft alles wat je doet impact. Je bent bezig met iets dat minstens voor een groepje mensen heel zinvol is. En dat ontbreekt in de gewone journalistiek nog al eens.''

Met het vertrek van Van den Heuvel zal het programma hoe dan ook veranderen. Of de vorm gehandhaafd wordt - een panel dat situaties op grappig naspeelt en zo de klachten probeert op te lossen - is nog maar de vraag. Maar de redactie en het panel zijn redelijk rustig, ondanks die onzekerheid. ,,Zo gaat dat bij televisie.''

Na tien jaar is het aantal brieven van kijkers afgenomen, en, zo vinden sommige medewerkers, komen de klachten en ergernissen vaak bekend voor. Pannellid Gregor Frenkel Frank: ,,de afgelopen paar jaar heb ik regelmatig hetzelfde gespeeld, er is denk ik te weinig variatie in de brieven die binnenkomen.''

Toch zal het succesvolle consumentenprogramma niet ophouden. ,,Er is kennelijk nog steeds behoefte aan ons programma. Dat is al een reden om te blijven bestaan,'' meent producente Fanny Blankers.

Dit is het slot van een serie over Ook Dat Nog.