Motie tegen regering India

Het Indiase Lagerhuis zal vermoedelijk zaterdag stemmen over een motie van wantrouwen tegen de regering van premier Atal Bihari Vajpayee. De door de nationalistische hindoepartij BJP gedomineerde regering verkeert sinds gisteren in een crisis nadat een coalitiepartner uit de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu, de AIADMK van de voormalige filmster Jayarim Jayalalitha, zijn steun introk. Gisteravond gelastte de Indiase president, KR Narayanan, premier Vajpayee te bewijzen dat zijn regering nog over voldoende vertrouwen in het parlement beschikt. Vajpayee zei vanochtend, bij het begin van het debat over het lot van de regering, dat de oppositie, onder leiding van de Congrespartij van Sonia Gandhi, nog moet bewijzen in staat te zijn een alternatieve regering te formeren. Hij zei steun te zoeken bij andere partijen om zijn regering in leven te houden. (Reuters, AP)