INTERNET

Een greep uit de Internetadressen waar informatie over hardlopen en marathons is te krijgen:

www.sportweb.nl/lopen Onderdeel van de algemene sportweb-website. Tientallen artikelen over trainen, voeding, kleding, lichaam en geest. Korte vraaggesprekken met onder meer Ellen van Langen, Marko Koers en Kamiel Maase. Een boekwinkel en chat café.

www.prh-loopgroep.nl/laac/looptips.htm

Doorklikken op deze site en je komt terecht in de wonderlijke wereld van de atletiekclubs.

www.bostonmarathon.org

Site van de Boston Athletic Organisation. Veel informatie over de geschiedenis van de marathon van Boston en de stad waar het evenement gehouden wordt.

http://www.xs4all.nl/

~xbenles/index.html

Mooie, overzichtelijke site over marathonlopen. Links naar sites over nationale en internationale marathons, waaronder die van Londen, Parijs, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam.

www.asimba.com

Uitgebreide site met tips en informatie over duurlopen.

Voor zowel beginner (2km) als vergevorderde (ultramarathon). Mooiste eigenschap is de mogelijkheid om een trainingsprogramma per e-mail samen te stellen.

www.runnersworld.nl

Officiële site van het maandelijkse magazine Runner's World. In het april-nummer veel nieuws over de marathon van Boston, aanstaande maandag (`de 91-jarige marathonlegende John Kelley is afgehaakt wegens een chirurgische ingreep') en verder tips en trainingsschema's.

http://www.runtheplanet.com/links.htm

Een internationale site over hardlopen met een kleine achthonderd links

naar tijdschriften, atletiekclubs, sportwinkels en hardloopwedstrijden.

Onmisbaar voor de echte

liefhebber.