BOEKEN

Enkele boeken over hard- en marathonlopen:

Lopers ABC. Hardlopen van A tot Z

Een alfabetische woordenlijst (204 pagina`s) van veelgebruikte termen in de hardloopwereld. Van Ernst van Aaken (grondlegger van de zogenoemde Ausdauer-training) tot zwarte-bol-thermometer, een speciaal apparaat waarmee hardlopers hun lichaamstemperatuur in de gaten kunnen houden. Auteur: Bob Boverman. Uitgeverij De Kern, Baarn, 1995, 29,90 gulden.

Lopers lijfboek: alles over hardlopen

Boek kwam eind jaren zeventig bij Random House uit onder de titel The complete book of running en blijkt nog immer actueel. Auteur Jim Fixx behandelt drie thema`s: het hoe en waarom van hardlopen ('het is niet de enige, maar misschien wel de beste sport'), de kunst van het hardlopen ('waarom de vrouw doorgaans meer profijt heeft van hardlopen dan ze verwacht') en de wereld van het hardlopen ('over laboratoria die naar de geheimen van hardlopen vorsen'). Aantal pagina`s: 405. Uitgeverij De Kern, Baarn, 1998, 39,90 gulden.

Blessurebundel

Dun, maar uiterst handig boekje voor hardlopers (in spe) van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Met trainingsschema`s, rekoefeningen en tips ter voorkoming van blessures. KNAU, Nieuwegein, 1999. Auteur: Els Stolk.

Prijs: 10,00 gulden voor leden en 12,50 gulden voor niet-leden.

Marathon: voor beginners en laatbloeiers

Acteur Thom Hoffman, prins Maurits, wielerbondscoach Gerrie Knetemann en vele, vele anderen leggen in dit werk van Gertom de Boer uit waarom zij hun hart hebben verpand aan de marathon. Kleurrijk, toegankelijk boek. Uitgeverij Fontein, Baarn, 1996, 29,90 gulden.