3 Colours Red

In 1996 bracht het Britse trio 3 Coulours Red, overtuigd van zijn gelijk, de boze-jongemannensingle `This Is My Hollywood' uit in eigen beheer. Niet lang daarna werd het podium gedeeld met idolen als Sex Pistols en Iggy Pop. 3 Colours Red straalt dezelfde onstuimigheid als Iggy's Stooges uit en is de Pistols in melodie en afwisseling de baas.

Pure, de debuut-cd van 3 Colours Red, stond vol puntig punky en doordenderende nummers. Op Revolt, de opvolger Pure , gaat de groep genuanceerder te werk. Ze gingen in zee met mixer Chris Sheldon, die ook verantwoordelijk is voor het geluid op platen van Therapy? en Foo Fighters. Nummers als `Age Of Madness', `Cancel The Exhibition' en 'Intermission' roepen dan ook zeker associaties op met het Ierse Therapy?, door de uitgelaten vocalen, de snelle, dubbele gitaren en de energieke drive. Vooral in de langzamere songs wordt een geraffineerd samenspel van sferen opgeroepen. Zo heeft `Paranoid People' heeft een grunge-gitaarriff en een overmaat aan rechte en omgekeerde galm en andere vervormende effecten.

Terwijl de meeste rockalbums slechts een paar goede songs bevatten, hebben op deze cd alle nummers onweerstaanbare refreinen. Ook al is het niet direct duidelijk waartegen de muzikanten nu ageren, gedreven demonstraties geven kunnen ze uitstekend. Vanavond treden ze op in Melkweg in Amsterdam.

3 Colours Red - Revolt (Creation Records/ EPIC LC 06306)

    • Annemiek van Grondel