Zonnepanelen op tankstations BP Amoco

Oliemaatschappij BP Amoco gaat voor 50 miljoen dollar (ruim 100 miljoen gulden) 200 servicestations in haar wereldwijde netwerk uitrusten met zonnepanelen. Daarmee voert het concern het grootste project uit voor de opwekking van elektriciteit met zonne-energie dat tot dusverre ter wereld werd gelanceerd. Met de elektriciteit wordt een bijdrage geleverd aan de energiebehoefte van een aantal nieuwe tankstations in Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Spanje, Japan en Australië. Ook wordt bij een klein aantal tankstations in Frankrijk en de Verenigde Staten zonne-energie als onderdeel van een testprogramma opgewekt. BP Amoco, een van de belangrijkste producenten van zonnecellen, wordt nu ook een van de grootste gebruikers van zonne-energie ter wereld.