Werkgelegenheid in binnenstad Amsterdam groeit

Voor het eerst in jaren zit de werkgelegenheid in de binnenstad van Amsterdam weer in de lift. In 1997 is die toegenomen tot ruim 78.500 arbeidsplaatsen. Dat is een van de belangrijkste conclusies van het Trendrapport voor de Amsterdamse binnenstad 1998 dat vandaag is verschenen.

Ook de binnenstad profiteert van de economische groei van de afgelopen jaren, hoewel die iets achterblijft bij de groei van het overige deel van Amsterdam. Het aantal banen in de binnenstad steeg vooral in de horeca (inclusief hotels) en de kantorensector. Maar ook bij de winkels en in bedrijven steeg het aantal arbeidsplaatsen.

Het aantal toeristen dat de hoofdstad bezoekt blijft toenemen, terwijl ook de grote evenementen zoals de Uitmarkt en de Gay Games in 1998 veel belangstelling van buiten de stad trokken. In 1997 zijn vrijwel alle musea door meer mensen bezocht. De samenstellers van het Trendrapport verwachten dat de culturele sector nog verder aantrekt als gevolg van uitbreiding van het Anne Frankhuis, Artis, het Rembrandthuis en de musea rond het Museumplein.(ANP)