Visverkoop blijft groeien

De visverkoop blijft groeien. In 1998 is vergeleken met het jaar daarvoor in Nederland 10 procent meer verse vis verkocht. Nederlanders spendeerden daaraan in totaal 330 miljoen gulden. Het Nederlands Visbureau meldt een toenemende belangstelling voor garnalen (+ 18 procent), gerookte zalm (+ 24), verse zalm (+12) en kabeljauw (+ 10). Verse vis wordt vooral gekocht bij de visspeciaalzaak, op de markt of bij een kraam. Ook haalt de consument in toenemende mate zijn visje bij een supermarkt. Viseters zijn vooral te vinden in de hogere inkomensgroepen. Ondanks de groeiende belangstelling voor vis, is de visconsumptie volgens het Visbureau in Nederland relatief laag. De grootste belemmering is onbekenheid. Nederlanders weten niet hoe zij vis moeten klaarmaken. Een grote campagne moet hierin verandering brengen. (ANP)