Selectie: Radio

Andersdenkenden. Tv-presentator Paul Witteman, opgegroeid in een streng katholieke familie, en kunstenaar/schrijver Jan Wolkers, opgegroeid in een gereformeerd gezin, praten over de paus en hoe hun geloof hun functioneren bepaalt. Radio 5, 19.02-19.22u.

De Avonden. Onder meer een gesprek met dichter Anton Ent, en Adriaan Morriën vertelt over de dichter Hans Verhagen. Radio 5, 22.03-23.30u.

Een Leven lang. Een portret van Pieter Wiegersma. Hij is de zoon van de arts Hendrik Wiegersma, die in de jaren twintig kunstenaars om zich heen verzamelde. Die situatie stond model voor de roman Dorp aan de Rivier van Anton Coolen. Morgen, Radio 5, 16.00-17.00u.

Thema. Het Nederlandse Lied. Afl.6 - de negentiende eeuw. Langzamerhand wordt het Nederlandse lied het lied van dichters. Morgen, Radio 4, 15.25-16.34u.