Philips verkoopt fabriek aan management

Philips verkoopt een deel van de plastic- en metaalwarenfabrieken (PMF) aan het management. Het gaat om vier bedrijven die metalen onderdelen voor beeldbuizen maken. Vanaf 1 mei gaat het onder de naam Matino op eigen kracht verder. Met fabrieken in Nederland, België en twee in Duitsland is het wereldwijd de grootste producent op dit gebied, stelt Philips. Er werken ongeveer 500 mensen.

De transactie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Volgens T. Braun-Schäffeler, de huidige general manager, die bij het nieuwe bedrijf ook de baas blijft, biedt de buy-out Matino de mogelijkheid zich te richten op kernactiviteiten en kan het gaan investeren in nieuwe markten. ,,We kunnen onze klanten flexibeler en gerichter bedienen, terwijl medewerkers beter profiteren van toekomstige groei.'' (ANP)