`Nu al geknoei met verkiezingen Algerije'

Zes van de zeven kandidaten in de Algerijnse presidentsverkiezingen hebben de autoriteiten ervan beschuldigd al te zijn begonnen met geknoei met de stemmen nog voor de stembureaus morgen voor de gewone bevolking opengaan. Volgens hen zijn er bewijzen van fraude in de kazernes waar militairen, politiemannen en functionarissen van de douane sinds maandag al hun stem kunnen uitbrengen, zodat ze morgen alle aandacht aan de veiligheid van de kiezers kunnen geven. De zes eisen annulering van de resultaten in de speciale stembureaus. Een aantal zou hebben gedreigd zich nog uit de verkiezingen terug te trekken. De favoriet voor de verkiezingen, ex-minister van Buitenlandse Zaken Abdelaziz Bouteflika, die de steun van het gezag heeft, heeft zich niet met de actie van de zes geassocieerd. (Reuters)