New York

Op de effectenbeurs in New York heeft de Dow Jones-index gisteren het recordslot van de voorgaande dag scherper gesteld. Het koersgemiddelde steeg met 55,50 punten (0,54 procent) tot 10.395,01. De maximale winst bedroeg 79 punten. Tot de grote winnaars onder de fondsen in de Dow Jones-index behoorden net als een dag eerder Caterpillar en International Paper. Het papierconcern publiceerde meevallende kwartaalcijfers. De meeste technologiefondsen hadden het weer moeilijk. Hewlett-Packard liet weliswaar herstel zien, maar IBM zakte verder weg. Ook Compaq, dat de koers maandag met 22 procent zag kelderen na een winstwaarschuwing, gaf opnieuw terrein prijs. Op de valutamarkt in New York stond de koers van de euro tegen het eind van de handel op 1,0775 dollar, iets lager dan het slot van 1,0785 dollar in Amsterdam. De koers van de dollar tegenover de gulden ging omhoog van 2,0440 gulden naar 2,0455.