Bouwwerkgevers willen praten

De bouwwerkgevers hebben gisteren alsnog een dringend beroep gedaan op de bonden om het stagnerende loonoverleg te hervatten. ,,Stakingen moeten we vermijden'', aldus onderhandelaar F. van Hove. Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) weigert echter op de eisen van de bonden in te gaan. Zolang dat niet gebeurt, willen de hout- en bouwbonden niet praten. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent en een eindejaarsuitkering van 1.000 gulden. De werkgevers willen niet verder gaan dan 3 procent. Deze week beleggen de bouwvakkers dagelijks manifestaties. Vrijdag is de laatste in Utrecht en dan loopt tevens het door de bonden gestelde ultimatum af. De vakorganisaties zien vooralsnog niets in het nieuwste aanzoek van de werkgevers. ,,Er is niets veranderd'', zegt een woordvoerder van de Bouw- en Houtbond FNV. (ANP)