Weer geldzorgen voor FC Groningen

FC Groningen verkeert opnieuw in financiële problemen. De eerstedivisieclub zoekt dekking voor een tekort van bijna drie miljoen gulden op de begroting van volgend seizoen. Het bestuur heeft verschillende schuldeisers verzocht lopende schulden op de lange baan te schuiven. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat sponsors en gemeente ons willen helpen'', zegt voorzitter W. Entzinger.

FC Groningen dreigde vorig jaar de licentie van de KNVB mis te lopen. Dankzij extra steun van sponsors en gemeente kon een dreigend faillissement worden voorkomen. Entzinger verwacht dat ongeveer twintig particulieren opnieuw in de bres springen voor de noodlijdende club. Hij hoopt dat zij een vordering van 700.000 gulden zullen kwijtschelden.

Het bestuur van FC Groningen praat verder met hoofdsponsor ANOZ over een openstaand bedrag van 750.000 gulden. Verder zou de gemeente Groningen een bedrag van een miljoen gulden hebben toegezegd. Eerder stortte de gemeente twee miljoen in de clubkas van FC Groningen.

Volgens Entzinger is FC Groningen genoodzaakt te bezuinigen op de eigen organisatie. Als de club niet promoveert moet de begroting volgend seizoen terug van 10 naar 8,4 miljoen gulden. De voorzitter wil korten op spelerssalarissen en enkele managers laten afvloeien.

In de strijd om promotie naar de eredivisie blijft FC Groningen mede afhankelijk van de resultaten van FC Den Bosch. De Brabantse koploper heeft een voorsprong van zes punten. Gisteravond won FC Groningen in het eigen Oosterpark met 2-1 van Heracles. Door de zege heeft FC Groningen goede perspectieven in de strijd om de vierde periodetitel. De club heeft nu twaalf punten uit vier wedstrijden. De winnaar van elke periodetitel speelt volgende maand in de nacompetitie tegen twee clubs uit de eredivisie.