Kansen Olivetti op overname gegroeid

De Italiaanse beurs gaat ervan uit dat de kansen voor Olivetti om te slagen in zijn overnamepoging van Telecom Italia zijn gestegen, maar Olivetti zelf waarschuwt dat de strijd nog lang niet voorbij is. De aandelen Telecom Italia stegen gisteren met 4,5 procent. Beursanalisten verklaren deze stijging uit de nederlaag die Franco Bernabè, de chief executive officer van Telecom Italia, zaterdag leed. Op een aandeelhoudersvergadering die zijn verdedigingsplan had moeten bespreken, werd het quorum niet gehaald. Hierdoor zijn de kansen groter geworden dat het bod van Olivetti, de grootste Europese overnamepoging, slaagt.

Vandaag zou topman Bernabè van Telecom Italia in Londen met British Telecom praten over een alliantie. British Telecom en Deutsche Telekom weigerden gisteren commentaar op berichten uit Italië dat zij interesse hebben in Telecom Italia. Ook Telefonica de España zei dat een akkoord niet aan de orde is. SBC Communications (Texas) zei niet in gesprek te zijn.

(Marc Leijendekker in Rome)