Jackson in actie voor Kosovo

De Amerikaanse popzanger Michael Jackson heeft zijn nieuwe cd `What More Can I Give?' opgedragen aan de vluchtelingen uit Kosovo. De opbrengst van deze plaat zal geheel ten goede komen aan de opvang van de vluchtelingen in de landen die Kosovo omringen, zo liet Jackson gisteren weten in een interview met het Britse dagblad The Mirror.

,,Ik wil naar Joegoslavië gaan en alle kinderen daar knuffelen en zeggen dat ik van ze houd'', zei Jackson. ,,De tv-beelden van de vluchtelingen breken mijn hart. Het is verschrikkelijk. Ik moet de tv uitzetten – ik moet elke dag huilen.''

Toen Jackson tijdens het interview werd geconfronteerd met de rechtszaak die jaren geleden tegen hem werd aangespannen wegens seksueel misbruik van een jongen, brak Jackson uit in onophoudelijk huilen. ,,Ik zou nog eerder mijn polsen doorsnijden dan een kind misbruiken'', zei hij snikkend. ,,Niemand zal ooit weten hoezeer de slechte geruchten mij pijn hebben gedaan.'' Jackson heeft met een afkoopsom van een onbekend bedrag de zaak toentertijd in den minne geschikt.

Over de oorlog tussen de NAVO en Servië zei Jackson dat ,,het tijd was dat we iets deden.'' Ook liet Jackson weten dat hij, net als in 1985 met `We Are The World' ten behoeve van hongerenden in Ethiopië, een nummer wil opnemen met bekende popmuzikanten. Als mogelijke deelnemers aan dit nummer, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de opvang van vluchtelingen uit Kosovo, worden Bob Dylan, Bruce Springsteen, Sheryl Crow, de leden van U2 en Emmylou Harris genoemd. (AP)