CAO-akkoord bij Hoogovens

Hoogovens en de vakbonden hebben gistermiddag tijdens een extra overlegronde en onder acute dreiging van stakingen een akkoord bereikt over een nieuwe tweejarige CAO voor de 11.500 werknemers van het staalconcern. De werknemers krijgen dit jaar per 1 april een loonsverhoging van 2,75 procent en per 1 april 2000 kunnen zij rekenen op 3 procent. Daarbij komt nog een eenmalige uitkering van twee keer tweehonderd gulden.

Ook hebben partijen afspraken gemaakt over uitbreiding en verbetering van de huidige ouderenregeling, verbetering van het beoordelingssysteem plus jaarlijkse bonussen voor goede presteerders, meer opleidingsmogelijkheden en waar haalbaar een 36-urige werkweek voor de kantoordienst.

Verder zegt Hoogovens een onderzoek toe naar `beleving van de werkdruk' en komen er betere sociale regelingen bij uitbesteding en detachering.

Na de mislukking van langdurig overleg op zaterdag leek een staking nog onvermijdelijk.