Zege Schotse rugbyers in Vijflandentoernooi

In de aanloop naar het wereldkampioenschap rugby, komend najaar in Wales, heeft Schotland een belangrijke overwinning behaald. In Parijs waren de `Highlanders' zaterdag met 36-22 te sterk voor titelverdediger Frankrijk, dat dit jaar zwaar teleurstelde in de jaarlijkse krachtmeting tussen de vijf sterkste rugbynaties uit Europa. Omdat Engeland gisteren een al even verrassende nederlaag moest incasseren tegen Wales (31-32) ging de eindzege naar de Schotten.

Het betekende de eerste aansprekende titel voor de ploeg die sinds 1990 lijdzaam moest toezien hoe Frankrijk en Engeland de toon zetten. ,,We kunnen nog veel beter'', voorspelde bondscoach Jim Telfer. Schotland is bij het WK ingedeeld in groep A, samen met titelverdediger Zuid-Afrika, Spanje en de winnaar van het kwalificatieduel tussen Marokko en Uruguay.

Door de zege van Schotland had Engeland gisteren op Wembley voldoende aan een gelijkspel tegen Wales. Zover kwam het niet, want in blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog langszij door een try van Scott Gibbs.

Het Vijflandentoernooi beleefde de laatste editie in de huidige opzet. Volgend jaar completeert Italië het deelnemersveld.