Weer aanslag op Tsjetsjeense leider

De president van Tsjetsjenië, Aslan Maschadov, is zaterdag voor de tweede keer in drie weken aan een moordaanslag ontsnapt. In een dorp ten zuiden van de hoofdstad Grozny werd een bom aangetroffen langs de route die de president kort daarop zou nemen voor een toespraak tot aanhangers in het dorp. De bom werd onschadelijk gemaakt. Op 21 maart ontkwam Maschadov op het nippertje aan de dood toen een op afstand bediende bom explodeerde op het moment waarop hij langsreed. De president is verwikkeld in een felle machtsstrijd met militieleiders die verantwoordelijk zijn voor het klimaat van wetteloosheid in Tsjetsjenië. Zij zijn uit op zijn val, met het argument dat hij te toegeeflijk is in de relaties met Rusland en dat hij weigert van Tsjetsjenië een islamitische staat te maken. (Reuters)