Vrouw doodt dochter van negen en zichzelf

Een 39-jarige vrouw uit Leeuwarden heeft zaterdag eerst haar 9-jarig dochtertje en daarna zichzelf van het leven beroofd. Dit heeft de politie van Leeuwarden gisteren bekendgemaakt. Over het motief tast de politie in het duister.

De 17-jarige dochter van het gezin trof, aldus de politie, het levenloze lichaam van haar moeder zaterdag in hun woning in de Murkstraat in Leeuwarden aan.

Uit onderzoek, onder meer door het gerechtelijk laboratorium dat sectie verrichtte, bleek volgens de politie dat de vrouw zichzelf om het leven had gebracht. Enkele uren later vond een kennis van de familie, die met de overige familieleden in de woning was, het dode lichaam van het dochtertje in de slaapkamer. Volgens de politie was het lijkje dusdanig aan het zicht onttrokken, dat het bij het eerste onderzoek niet was opgemerkt. ,,Bij een suïcide wordt niet de hele woning doorzocht. Bovendien verklaarden de overige familieleden dat de echtgenoot van de vrouw met zijn dochtertje zaterdag buiten de provincie verbleef'', aldus de politiewoordvoerder.

Over het motief kon de politie vanmorgen nog niets melden. Er zouden geen problemen in de relationele sfeer zijn geweest tussen de vrouw en haar echtgenoot. ,,We staan voor een raadsel'', aldus de politiewoordvoerder.

Buurtonderzoek en verklaringen van vrienden en kennissen van het gezin moeten over het motief meer duidelijkheid scheppen.