Selectie: Radio

Opium. Gesprek met hoogleraar Hugo Verdaasdonk die onder de naam Paul Stather de misdaadroman De Göringcollectie schreef. Verder o.a. toneelschrijver Ton Vorstenbosch over zijn nieuwste stuk Angst en ellende in het rijk van Kok en de Vlaamse spijkerschrift-geleerde Herman Vanstiphout. Radio 1, 20.02-22.00u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van Monica Metz een gesprek met o.a. muziekkenner Louis Lehman over de muziek van Servië en Kosovo. In het tweede uur een portret van de in 1960 overleden muziekwetenschapper Jaap Kunst, grondlegger van de muzikale volkenkunde in Nederland. Radio 5, 22.02-24.00u.

De radio 5-documentaire. Programmamaakster Lida Iburg ontmoette in 1977 de Tjechische zanger Jaroslav Hutka, zijn vrouw Daniela en Charta-woordvoerder Václav Havel. Over o.a. vriendschap, liefde, muziek en politiek. Morgen, Radio 5, 13.02-13.45u.