Schietpartij Den Haag: dode en drie gewonden

Bij een schietpartij afgelopen zaterdagochtend op de kruising Zichtenburglaan/De Werf in Den Haag is een 19-jarige Antilliaan in een auto doodgeschoten. Drie andere mannen raakten gewond. De politie heeft inmiddels vier verdachten aangehouden.

Kort na drie uur in de nacht van vrijdag op zaterdag werd op enkele tientallen meters van een partycentrum waar een groot feest aan de gang was geschoten op de auto van de slachtoffers.

De 19-jarige man, die enkele weken in Nederland was, werd dodelijk getroffen. Twee andere slachtoffers werden in ernstige toestand overgebracht naar de intensive care afdeling van het ziekenhuis. Een vierde man raakte gewond aan zijn hand.

De vermoedelijke daders reden in een auto weg, maar konden later door de politie op de Beatrixlaan in Rijswijk worden gearresteerd. Het gaat om vier Rotterdammers van 17, 18, 24 en 31 jaar oud. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

De politie tast nog in het duister over de aanleiding van de schietpartij. Zowel in de auto van de daders als van de slachtoffers werden vuurwapens aangetroffen.

Een team bestaande uit acht rechercheurs is belast met het onderzoek naar de schietpartij.