Politie pakt hooligans

Na afloop van de voetbalwedstrijd Vitesse-FC Twente zijn zaterdagavond 134 aanhangers van Vitesse aangehouden en beboet. De groep supporters weigerde ondanks een bevel van de politie het plein voor het Gelredome te verlaten.

De politie had al rekening gehouden met problemen naar aanleiding van ongeregeldheden die bij eerdere thuiswedstrijden van Vitesse hadden plaatsgevonden. Supporters uit de zogenoemde harde kern hadden zich eerder schuldig gemaakt aan vechtpartijen in de binnenstad van Arnhem en aan het gooien van stenen naar bussen van bezoekende clubs. Een groep van 140 agenten van de mobiele eenheid hield zich zaterdag in de nabijheid van het Gelredome schuil in stadsbussen. Toen de groep supporters weigerde het terrein te verlaten kon de ME ze samen met stewards, en met behulp van paarden en honden, insluiten en oppakken. Zo'n tien supporters ontsnapten toch.

Onder de 134 gearresteerde supporters bevonden zich 55 minderjarigen. De volwassenen kregen een boete van vierhonderd gulden voor het niet opvolgen van een ambtsbevel. De minderjarige supporters moeten 250 gulden boete betalen. Allen krijgen een stadionverbod van drie maanden.