OOK DAT NOG

In Nederland gaat helaas wel eens wat mis: bureaucratische ambtenaren die een weg aanleggen waar niemand op kan rijden, postorderbedrijven die het gekochte nooit thuisbezorgen, maar wel de betaling aannemen. Al tien jaar houdt het consumentenprogramma Ook Dat Nog scherp in de gaten waar het fout gaat en probeert de kleine misstanden en ergernissen in de samenleving humoristisch op te lossen.

Ook Dat Nog begon in 1989 met presentator en eindredacteur Aad van den Heuvel en een panel bestaande uit Sylvia Millecam, Hans Böhm, Gregor Frenkel Frank en Erik van Muiswinkel. De laatste vertrok na twee jaar om zich te wijden aan zijn cabaretcarrière, Bavo Galama nam zijn plaats in. Het afgelopen seizoen werd Galema vervangen door een wisselende gast. Gisteren was dat zangeres en presentatrice Marjolein Keuning, op de foto met Hans Böhm in een sketch over vakantieleed.

Nu, in het tiende seizoen, houdt het programma op met bestaan in de huidige vorm. Van den Heuvel zegt vaarwel om aan een nieuw middagprogramma van de KRO, BV De Wereld, te werken. Hoewel de KRO zegt door te willen gaan met de succesformule – gemiddeld twee miljoen kijkers en wekelijks in de top 5 – weet nog niemand in welke vorm de show na de zomer terugkomt.

Dit is het begin van een vierdelige serie over Ook Dat Nog. (Teksten Titia Ketelaar, foto's NRC Handelsblad, Rien Zilvold)