Lagere dollar remt omzet Oce

De omzetgroei van het Limburgse Oce (copiers, printers) is in de eerste drie maanden van het lopende boekjaar (december tot en met februari) geremd door een lagere dollarkoers.

Ten onrechte meldde deze krant vrijdag dat een duurdere dollar de omzet van Oce zou hebben geremd. Vergeleken met een jaar eerder was de dollar juist goedkoper. Overigens pakt de recente stijging van de dollarkoers positief uit voor het bedrijf. Oce behaalt 37 procent van de omzet met dienstverlening en productie in de VS.

Anders dan gemeld was de invloed van de dollar voor de drie divisies van Oce ongeveer gelijk. In het bedrijfsonderdeel voor printen op groot formaat zal de nieuwe Oce 9600 binnenkort gaan bijdragen aan de omzet en, omdat de kosten voor ontwikkeling van het apparaat al zijn genomen, ook aan de winst.