HGC en Den Bosch geplaatst

Na Bloemendaal en Oranje Zwart hebben ook Den Bosch en HGC zich geplaatst voor de play-offs van de hockeycompetitie. Titelverdediger Den Bosch schakelde HDM gisteren definitief uit voor de nacompetitie door het onderlinge duel met 1-0 te winnen. Het enige doelpunt in Den Haag kwam op naam van jeugdinternational Matthijs Brouwer.

HGC verzekerde zich van een plaats in de play-offs door Amsterdam met 2-1 te verslaan. Internationals Stephan Veen en Tycho van Meer namen de doelpunten voor hun rekening. Amsterdam, vorige week nog winnaar van de Europa Cup voor bekerwinnaars, was reeds uitgeschakeld in de race om een plaats in de play-offs.

Eén speelronde voor het einde van de reguliere competitie leed koploper Bloemendaal de tweede nederlaag van het seizoen. In Bilthoven ging de ploeg van coach Bert Bunnik verrassend met 3-2 onderuit tegen SCHC. Spits Cedric Boterman scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Ondanks de derde zege van het seizoen (2-0 tegen Kampong) viel het doek voor Venlo. Met nog slechts één duel te spelen is de achterstand van de Limburgers op nummer tien HCKZ niet meer te achterhalen. Hekkensluiter Hattem degradeerde eerder al naar de overgangsklasse.

Een van beide plaatsen wordt volgend seizoen ingenomen door Tilburg. Na de degradatie van vorig seizoen stelden de Brabanders gisteren promotie veilig door een 6-0 overwinning op Forescate. In de overgangsklasse B heeft Pinoké, evenals Tilburg afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse, de beste papieren.

In de vrouwencompetitie plaatste Rotterdam zich voor de play-offs door een 4-0 overwinning op Nijmegen. HGC, de nummer vijf op de ranglijst, verkleinde de achterstand op nummer vier Laren. Met nog twee duels te spelen bedraagt het verschil tussen beide ploegen slechts twee punten.

In Kuala Lumpur won Pakistan zaterdag de Sultan Azlan Shah Cup. In de finale van het jaarlijkse zeslandentoernooi was de ploeg van bondscoach Shahnaz Sheikh met 3-1 te sterk voor Zuid-Korea. De derde plaats was voor Duitsland dat Canada met 3-2 versloeg. In de groepswedstrijd waren de Noord-Amerikanen nog met 2-1 te sterk voor de regerend Europees kampioen.