Column

Europese competitie

De plannen voor een Europese competitie! Hoe zou het er mee zijn? Voormalig Ajax-directeur Maarten Oldenhof was daar nog eens druk mee. ,,De markt dwingt ons'' waren toen de woorden en inderdaad: op dat moment dwong de markt. Maar mag Ajax nog wel meepraten met Barcelona, Juventus, Bayern en Manchester? Wordt de club nog wel uitgenodigd? 1-4 tegen Cambuur. Kansloos kleuterwerk. Achtste plaats en als er aanstaande woensdag niet gestund wordt tegen aartsrivaal Feyenoord dan is het voorbij. Niks Europa. Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen. Daarom moeten kampioenen nooit te hard schreeuwen. Wees blij met de schaal of de cup, buig naar je supporters en geniet van het moment. Daarna weer gauw trainen om de boel vast te houden.

Danny is op, Jari al weg en Sarretje bijna. De rest is allang door Louis meegejat. We zitten met Vierklau, Van Halst en Knopper. Goeie jongens, mogen allemaal mijn auto wassen, maar ik neem er geen seizoenkaart voor. Laatst sprak Wouters de wijze woorden dat wij Arveladze en Gr⊘nkjaer hadden en dat we dus niet op Michael Mols zaten te wachten. Wij wel. Henk Spaan suggereerde in Het Parool om Kreek terug te halen en Roy en Winter. Mee eens.

Troost voor Ajax is dat Inter Milaan in Italië negende staat en Real Madrid met 5-1 door Celta de Vigo werd afgedroogd. Dat maakt voetbal zo leuk en geeft mij een beetje hoop. Geld wint dus niet altijd!

Was afgelopen dinsdag zo verdrietig dat ik niet bij de prachtige Cruijff-reünie kon zijn en in de war toen ik hoorde dat Michael van Praag Johan tot erelid benoemde. Was hij dat dan niet?, verbaasde ik mijzelf. Nee dus. Onmiddellijk Van Praag gebeld met de vraag waarom niet alsnog het stadion naar de grootste voetballer aller tijden is vernoemd. Zijn antwoord was helder: Het nieuwe stadion gaat zo heten. Wanneer dat komt? Jaartje of zes!