CAO-overleg Hoogovens mislukt

Het overleg over een nieuwe CAO voor de 11.500 werknemers van staalconcern Hoogovens is zaterdag mislukt. De bonden raadplegen morgen hun leden over acties. Stakingen zijn daarbij een serieuze optie. Partijen werden het niets eens over de loonsverhoging en over de financiering van ouderenregeling. De bonden wilden 3,5 procent loonsverhoging per jaar. Hoogovens bood voor een tweejarige CAO in totaal 5,75 procent. De bonden en Hoogovens waren het wel eens om de regeling waarbij mensen vanaf 60 jaar kunnen stoppen met werk te verlengen. Over de financiering daarvan kon echter geen overeenstemming worden bereikt. Hoogovens wil het personeelsbestand verjongen. Mensen ouder dan 60 jaar kunnen stoppen en krijgen dan 75 procent van hun salaris. Zij moeten een deel van de uitkering zelf bij elkaar sparen. De bonden stellen dat de regeling te duur is voor mensen in lagere loonschalen. (ANP)