Sterke toename verzilvering Air Miles

Bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens (45,5 procent) spaart Air Miles. Vanaf de start van het programma, in oktober 1994, hebben zij samen ruim twee miljard Air Miles gespaard. In totaal wisselden de spaarders ongeveer 600 miljoen Air Miles in voor reizen, geschenken of verblijf in bungalow- of attractiepark.

De grootste bestedingsgolf was in 1998; deels doordat spaarders het gewenste saldo hadden bereikt, deels ook omdat het een jaar geleden mogelijk werd punten om te zetten in producten. Ruim 70 procent van alle ingewisselde Air Miles zijn nu besteed bij Air Miles-winkels, V&D en Albert Heijn.

Van alle mogelijkheden om Air Miles te besteden nemen deze winkels de plaatsen een, twee en vier in. Op de derde plaats staat de Efteling. Vliegtickets van de KLM staan op plaats vijf, gevolgd door Gran Dorado, Noorder Dierenpark, Landal Greenparks en de museumjaarkaart.

De meeste punten worden bij de Air Miles Shop ingewisseld voor huishoudelijke producten. De top-vijf bestaat uit de Tefal-friteuse Universalis, de Braun Plakcontrol Duo, Philips' kruimeldief en personenweegschaal en de Tefal koekenpan van 28 centimeter doorsnede. De meeste producten gingen over de toonbank in de maanden mei/juni (Air Miles Shop) en november/december (V&D).

Dit jaar zullen naar verwachting 600 miljoen Air Miles worden gespaard en 550 miljoen verzilverd.