Selectie: Radio

Faros. Dr. Miranda van Tilburg praat naar aanleiding van een congres in Florence over de psychopathologie van emoties. Met een eenvoudig testje kunnen verliefden van niet-verliefden door de mate van serotine worden onderscheiden. Radio 5, 16.02-17.00u.

Griekse muziek. O.a. een gesprek met medewerker van NRC Handelsblad Frans van Hasselt over de genres in de Griekse muziek. Radio 5, 15.02-15.30u.

Spektakel. Portret van de gevreesde, geliefde en bloeddrinkende vampiers die wellicht bedoeld waren om de strijd tegen het kwaad en de zelfopoffering te verbeelden. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert. Rechtstreeks uit het Metropolitan Opera in New York Schoppenvrouw van de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikowski. Met koor en orkest van de Metropolitan Opera onder leiding van dirigent Valery Gergjev. Radio 4, 19.02-23.30u.

Volgspot-live. Optreden van de vrouwengroep No place for Jennifer, de Vlaamse zangeres Vera Coomans, de Brabantse groep Handsome Harry Company en Robert Jan Stips speelt nummers van zijn onlangs verschenen cd Greyhound. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Niet eerder uitgebrachte opnamen van Ella Fitzerald en Duke Ellington, Gidon Kremer in een orkestbewerking van Astor Piazzolla, David Sylvian met de Japanse film-componist Ryuichi Sakamoto en Jean Ferrat zingt teksten van Aragon. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.