Selectie: Radio

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur over Nederlandse jenever in Ghana en een discussie over de reorganisatie van het Openbaar Ministerie. In het tweede uur een debat over de rol van het onderwijs als `opvoedingsinstituut'. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de zaterdag 70-jaar oud geworden componist Harry Bannink, vooral bekend om zijn liedjes uit Ja zuster, nee zuster en Heerlijk duurt het langst. Ook aanwezig Hetty Blok, Henny Vrienten, Wieteke van Dort en theatermaker Frank Groothof. Radio 2, 16.02-18.00u.

Diskotabel. Componist Cornelis de Bondt, dirigent Iván Fisher en hoofdredacteur Klassieke Zaken Guido van Oorschot bespreken en bekritiseren o.a. nieuwe opname van het Klarinetkwintet, K.581 van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd door het Emerson Strijkkwartet en klarinettist David Shifrin. Radio 4, 16.30-18.00u.

Volgspot. Joep Onderdelinden praat naar aanleiding van zijn lunchvoorstelling Tintelfris die 18 april in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Boven het dal. Gesprek met de 65-jarige zakenman met metafysische kanten W.E. Scherpenhuijsen Rom. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van de ING bank tot dat hij moest opstappen omdat hij volgens de Volkskrant in 1992 ,,met zijn vingers in de suikerpot had gezeten.'' Scherpenhuijsen Rom geeft toe dat hij een beleidsfout heeft gemaakt, maar dat er juridisch en fiscaal niets mis was aan zijn privé-beleggingen. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.

Radio uit. Schilder Willem den Ouden, voor wie het rivierlandschap de belangrijkste inspiratiebron is, praat over zijn werk. Museum De Beyerd in Breda wijdt een overzichtstentoonstelling aan hem. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.