PSV verspeelt twee punten bij MVV

PSV heeft in de strijd om kwalificatie voor de Champions League twee dure punten verspeeld. De Eindhovense club kwam gisteravond in stadion De Geusselt niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen MVV. De Maastrichtse club dankte de remise aan een frommeldoelpunt van Vriesde in de tweede helft. Van Nistelrooy had PSV in de eerste helft aan de leiding geholpen. De topscorer van de eredivisie heeft dit seizoen al 24 competitietreffers gemaakt. Van Nistelrooy schoot na rust nog tegen de lat. Doelman Waterreus voorkwam een nederlaag voor PSV met enkele fraaie reddingen. Trainer Robson was ontevreden over het spel van de Eindhovense club, maar tevreden over de uitslag. ,,We hadden zelfs kunnen verliezen'', sprak de Engelsman na afloop. Trainer Koevermans van MVV had zijn spelers in de pauze op een donderspeech getracteerd. ,,Na rust stond er een ploeg om trots op te zijn.'' Ondanks het puntenverlies passeerde PSV streekgenoot Willem II op de ranglijst. PSV bezet nu de derde positie, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League.