Lucent en Ascend mogen samen

De Europese Commissie heeft gisteren ingestemd met de overname van het Amerikaanse high-tech communicatiebedrijf Ascend Communication Inc. door landgenoot Lucent Technologies. Met de transactie is een bedrag van 18,7 miljard dollar gemoeid. ,,De hele operatie heeft voornamelijk een complementair karakter,'' zo stelde de Commissie gisteren. Hoewel Brussel de acquisitie niet zou kunnen tegenhouden, zou zij wel problemen kunnen maken voor zover het nieuwe bedrijf actief is op de Europese markt en daarbij de hier geldende handelsregels zou overtreden. Lucent is 's werelds grootste producent van telefoons. Ascend is een belangrijk bedrijf op het gebied van computernetwerken en zou Lucent moeten gaan voorzien van kennis op het gebied van mogelijke Internet-activiteiten. Het nieuwe bedrijf gaat Lucent-Ascend heten. (AP)