Krajicek verliest van Duitser in Hongkong

Richard Krajicek is uitgeschakeld in het toernooi van Hongkong. Hij verloor gisteren in de kwartfinales in drie sets van de Duitser Hendrik Dreekmann: 6-3, 3-6 en 6-3. Krajicek klaagde na afloop over zijn slechte voetenwerk. Hij heeft naar eigen zeggen te veel getennist en hij wil daarom een rustpauze inlassen.

Krajicek won eind vorige maand op hardcourt het sterk bezette toernooi van Key Biscayne in Florida. Vorige week verloor hij op gravel met het Nederlandse Davis-Cupteam van Frankrijk. In Hongkong moest hij gisteren weer op hardcourt spelen. Volgende week speelt hij op dezelfde ondergrond in Tokio. Daarna begint voor hem het gravelseizoen met toernooien in Hamburg en Rome, ter voorbereiding op het grandslamtoernooi in Parijs.

Van de vier overgebleven spelers in Hongkong zijn er drie afkomstig uit Duitsland. Behalve Dreekmann plaatsten Karbacher en Becker zich voor de halve finales. De vierde Duitser, Kiefer, verloor van de Amerikaan Agassi. In de halve eindstrijd speelt Agassi tegen Dreekmann. Becker speelt tegen Karbacher.

In het toernooi van Chennai bij Madras bereikten John van Lottum en Peter Wessels de laatste vier. Van Lottum versloeg de Zweed Tillström in drie sets: 4-6, 6-3 en 6-2. Wessels won van de Italiaan Santopadre: 6-2 en 6-4. De Spanjaard Carlos Moya, de nummer twee van de wereld, moest met een blessure opgeven tegen de Duitser Schüttler.