Fondsen in Verre Oosten verbeteren

Ten opzichte van de maand februari noteerden de meeste indexen over de maand maand betere resultaten. Vooral bij de fondsen die beleggen in aandelen in het Verre Oosten was er een beter resultaat voor de Morgan Stanley Captal International index (MSCI):15,5 (vorige maand 1,3).

Bij de `Verre-Oostenfondsen' zelf is ook een herstel te zien. Bijna de helft van de fondsen in het overzicht van IRIS (Robeco en Rabo) geven over de laatste twaalf maanden een positief resultaat te zien. Over de afgelopen maand zijn de resultaten voor alle fondsen positief. Aan kop de ABN Amro-fondsen Far East en Transpacific en het Zelfselect Fund van Robeco. Deze drie fondsen versloegen over de afgelopen twaalf maanden de index van 9,1 met ruime cijfers.

Bij de `Nederlandse' fondsen waren er bescheiden resultaten. De index over de maand maart kwam niet verder dan 2,8; over de afgelopen 12 maanden is deze index zelfs negatief: 1,9. Dat geldt ook voor de resultaten van meer dan de helft van de fondsen in deze ranglijst. Bij de Nederlandse small en midcapfondsen geven de resultaten ook geen reden tot vrolijkeid: alle fondsen in de ranglijst scoren over de afgelopen twaalf maanden negatief.